Marigold IceUnity

SM-seniori muodostelmaluistelujoukkue – Helsingin Luistelijat ry

Marigold kohtaa RiverBullsin

riverbullsitMarigold IceUnity aloittaa kauden ohjelmien tehoharjoittelun jälleen Kuortaneen urheiluopistolla. Elokuun toisena se harjoittelee yhdessä Suomen ainoan miesmuodostelman RiverBullsin kanssa urheiluopiston jäähallilla. Moninkertainen maailmanmestari kohtaa tiettävästi maailman ainoan miesmuodostelman.

Luvassa on hauskoja hetkiä kun historian ensimmäinen ja hyvin tuore miesten muodostelmaluistelujoukkue kohtaa lajin huiput ja pääsee saamaan oppeja heiltä. Joukkueita yhdistää kunnioitus kaikkia lajin harrastajia kohtaan sekä rakkaus lajiin.

Joukkueet on johdattanut yhteen Seinäjoen päävalmentajan Tiina Tipe Pesosen vahva side Helsingin Luistelijoihin ja HL:n päävalmentajaan Anu Oksaseen. Tipe on luistellut uransa Helsingin Luistelijoiden riveissä ja päätti ansiokkaasti Marigoldina. Hän on voittanut joukkueen riveissä maailmanmestaruuden vuonna 2006.

Mikä on RiverBulls?

RiverBulls-joukkue on perustettu syksyllä 2014 Seinäjoen taitoluistelijoihin, ja se on harjoitellut taito- ja muodostelmaluistelun saloja kuluneen talven aikana noin kerran viikossa seuran valmentajien ohjaamana. Ensiesiintymisen joukkue teki Seinäjoen jääurheilukeskuksessa loppiaisena 2015 hokkareilla luistellen ja käytännössä pisti tällä Suomen taitoluistelupiirit aivan sekaisin.

Tämän lisäksi RiverBulls on esiintynyt muun muassa pikaluistelun sprinttereiden SM-kilpailuissa sekä Seinäjoen taitoluistelijoiden kevätnäytöksessä. Viime kauden ohjelman teemana oli Police Academy.

Joukkue koostuu pääasiassa taitoluistelevien lasten isistä. Joukkueessa on tällä hetkellä kaksitoista luistelijaa ja joukkueenjohtaja. Joukkueen sitoutuneisuus tekemiseen on 100-prosenttista, siitä esimerkkinä ryhmän hankkimat oikeat taitoluistimet.

Joukkue harjoittelee pilke silmäkulmassa, ja hauskanpitoa ja huumoria riittää vielä jään ulkopuolellekin.

Tulevalla kaudella RiverBulls joukkue tavoittelee kansallisen aikuisten sarjan kriteerit täyttävän ohjelman tekemistä valmentaja Tiina Pesosen luotsaamana.

Kohti kisakautta

Uusiutunut Marigold IceUnity käynnistää kautensa jälleen juuri Kuortaneelta, jonka puitteet tarjoavat maailmanmestareille täydellisen rauhan työskentelyyn. Viime keväältä hampaan koloon kauden ainut kakkostila, joka osui MM-kisojen lyhytohjelmakilpailuun. Se vei joukkueelta toisen perättäisen maailmanmestaruuden, sillä ääriniukka voitto vapaaohjelmassa ei sitten enää riittänyt maailmanmestaruuteen. Reiluun hopeaan kyllä. Nyt on edessä uusi kausi…