Marigold IceUnity

SM-seniori muodostelmaluistelujoukkue – Helsingin Luistelijat ry

2014-2015

 

_D3T6862
Ylärivi vas: Saara Laaninen, Ida Rauhala, Sanni Levy, Kaisa Vuoksinen, Ria Lyttinen, Netta Maijala 3. rivi vas: Emilia Valkeinen, Salla Laukkanen, Anni Holopainen, Anna Siika-aho, Anni Kaiku, Saara Shephard 2. rivi vas: Ida Hellström, Miitta Paajanen, Marika Leutola, Eveliina Paasonen, Tiina Juhola, Roosa Nyqvist 1.rivi vas: Sofie Ahti, Anne Niemi, Tiia Aromäki, Sara Kekäläinen, Sini Takala

 

Suomen menestyneimmässä muodostelmaluistelujoukkueessa luistelee tällä kaudella 23 tyttöä. Tälle kaudelle riveihimme liittyi seitsemän uutta luistelijaa: kuusi omista junioreistamme (yksi Ruotsin kautta) ja yksi Etelä-Vantaalta Joukkueemme lähtee uuteen kauteen kevään ja kesän aikana vahvasti yhteen hioutuneena ja katsoen rohkeasti eteenpäin kohti tavoitteita. Pyrimme joka vuosi tuomaan tekemiseemme jotakin uutta, vanhoja perinteitä unohtamatta. Joukkueestamme huokuu Marigoldille tuttu urheilullisuus ja rehti tekemisen meininki. Joukkueemme positiivinen ja energinen asenne auttaa meitä jaksamaan tiukankin paikan tullen. Anu-valkkumme loistavan jäävalmennuksen, kunto-, baletti- ja tanssivalmentajien tiukkojen treenien sekä oman tinkimättömän harjoittelumme tuloksena olemme onnistuneet säilyttämään luistelussamme ja ohjelmissamme kaikki ne tutut tekijät, joista MIU maailmalla tunnetaan. Loistavasti musiikkiin sopivat koreografiamme, eläytymis- ja esittämiskykymme, ohjelmistamme löytyvät uudet ja välillä uhkarohkeatkin liikkeet sekä katsomoon asti välittyvä luistelusta nauttiminen ovat asioita, joista olemme saaneet eniten kiitosta niin tuomareilta kuin kanssakilpailijoiltakin, niin Euroopasta kuin Atlantinkin takaa.

Kuuluminen maailmanmestaruuksia ja muita kansainvälisiä voittoja niittäneeseen, 12-kertaiseen Suomenmestarijoukkueeseen on meille suuri kunnia-asia. Minne ikinä menemmekin, me kaikki kannamme ylpeydellä joukkueemme nimeä. Tahdomme kuitenkin säilyttää myös tarvittavan nöyryyden kaikessa, mitä teemme. Jokainen kausi aloitetaan puhtaalta pöydältä, pohditaan yhteisiä kehittämiskohteita ja sitä, millä asetettuihin tavoitteisiin päästään. Harjoittelemme ammattimaisesti ja hyvällä asenteella, ja olemme tottuneet ottamaan vastaan myös erilaisia kommentteja niin asiantuntijoilta kuin yleisöltäkin – rakentava kritiikki on väline, jonka avulla kehitymme yhä paremmiksi ja saavutamme yhä enemmän. Sekä kotimaassa että ulkomaisilla kilpakentillä tähtäämme luonnollisesti parhaisiin mahdollisiin suorituksiin ja sitä kautta voittoihin, mutta meille on tärkeää myös häviön hetkellä pysytellä nöyrinä, kestää epäonnistumiset ja oppia niistä.

Saavuttamamme tulokset puhuvat jo puolestaan: tämä joukkue tulee keskenään toimeen loistavasti. Jollakulla on särmikkäämpi luonne, toisella ilmiömäinen kyky tsempata joukkuetovereita, ja kolmas ei hermostu ikinä. Kaikilla meillä on myös omanlainen luisteluhistoriamme, joten kahta samanlaista MIUlaista et riveistämme löydä. Yhdessä vietetyt sadat harjoitustunnit, talvinen arki ja epäonnistumiset, mutta toisaalta hauskat illanvietot, ainutkertaiset muistot kilpailumatkoilta, yhteisten tavoitteiden eteen tehty työ sekä ihanat onnistumisten hetket hiovat joukkuehenkeämme yhä mahtavammaksi. MIU ei olisi juuri MIU ilman jokaisen omaa, kullanarvoista persoonaa, sitoutumista joukkueeseemme ja lajiin, sekä halua kehittyä ja menestyä yhdessä.

Koska MIUlaiset ahkeroivat luistelun lisäksi myös koulun penkillä tai töiden parissa, ei ylimääräistä aikaa harjoitusten, koulutehtävien ja töiden lomaan liiemmin jää. Kilpailujen ja leirien ansiosta muutenkin täyttä kalenteriamme värittävät lisäksi monenlaiset sponsoritilaisuudet, esiintymiset ja työtehtävät, joita kauden aikana urakoimme. Tältä porukalta ei kuitenkaan totisesti puutu huumoria eikä luovaa hulluutta, joita löytyy totisemmisakin paikoissa sopiva ripaus takataskusta. Niillä selviämme yhdessä aina syksyn pimeimmästä ajasta ja kauden tiukimmista paikoista kunnialla.

Lyhytohjelma

0N0B3619

”Bui-Doi”
Bui-Doi tarkoittaa vapaasti käännettynä elämän pölyjä. Hyvin erilaisissa olosuhteissa ja erilaisista suhteista syntyneitä amerikkalaisten sotilaiden ja vietnamilaisten äitien lapsia, jotka hylättiin Vietnamin sodan loputtua. Tämä ohjelma kertoo heidän tarinoitaan.

Vapaaohjelma

0N0B4238

“Images of War”
Katsoja pääsee seuraamaan sotaa ja sen vaikutuksia hyvin läheltä, kuin kameran linssin takaa. Mitä kaikkea sotakuvaaja työssään näkeekään ja joutuu todistamaan.

Sotilaat etenevät kauhua kylväen ihmisten paetessa yllättävää hyökkäystä. Pommitusten jälkeinen aamu paljastaa tuhojen laajuuden. Ihmiset ovat epäuskoisia siitä, mitä edessään näkevät. Omaisten tuska menetyksistä on käsin kosketeltavaa. Sotilaat jatkavat taistelua omiensa puolesta loppuun asti ja joutuvat läheltä todistamaan suuriakin raakuuksia ja menetyksiä.

Kokemukset sodasta ovat hyvin erilaisia. Toisilla tuska ja epätoivo ovat päällimmäisiä tuntoja toisten pystyessä jo uskomaan sodan jälkeisen rauhaan ja toivoon paremmasta huomisesta.

Joukkuekuva Thomas Whitehouse, ohjelmakuvat Olli-Pekka Juhola