Marigold IceUnity

SM-seniori muodostelmaluistelujoukkue – Helsingin Luistelijat ry

2020-2021

 

Ylärivi vasemmalta: Sara Vierelä (A), Amanda Laaksola (C)Lotta KerokoskiAnnika Schemeikka ja Maria Prosyanaya.
Kolmas rivi vasemmalta: Matilda KajanderSanna TuomistoJasmine KuuslaTessa Tamminen (A) ja Sofia Kajala.
Toinen rivi vasemmalta: Heidi KarhumäkiAino PalosuoPetra AhonenLotta Uusitalo ja Veera Rissanen.
Alarivi vasemmalta: Karoliina VauhkonenCharlotta DemasörAnnemarie ErvastiJessica Oksanen ja Sani Kerttula.

Suomen menestyneimmän muodostelmaluistelujoukkueen vahvuudessa kaudella 2020-2021
on 20 urheilullista ja päämäärätietoista luistelijaa. Tälle kaudelle riveihimme liittyi viisi uutta luistelijaa: kaikki omista junioreistamme. Joukkueemme lähtee uuteen kauteen kevään ja kesän aikana vahvasti yhteen hioutuneena ja katsoen rohkeasti eteenpäin kohti tavoitteita.

Pyrimme joka vuosi tuomaan tekemiseemme jotakin uutta, vanhoja perinteitä unohtamatta. Joukkueestamme huokuu Marigoldille tuttu urheilullisuus ja rehti tekemisen meininki. Joukkueemme positiivinen ja energinen asenne auttaa meitä jaksamaan tiukankin paikan tullen. Anu-valkkumme loistavan jäävalmennuksen, kunto-, baletti- ja tanssivalmentajien tiukkojen treenien sekä oman tinkimättömän harjoittelumme tuloksena olemme onnistuneet säilyttämään luistelussamme ja ohjelmissamme kaikki ne tutut tekijät, joista MIU maailmalla tunnetaan. Loistavasti musiikkiin sopivat koreografiamme, eläytymis- ja esittämiskykymme, ohjelmistamme löytyvät uudet ja välillä uhkarohkeatkin liikkeet sekä katsomoon asti välittyvä luistelusta nauttiminen ovat asioita, joista olemme saaneet eniten kiitosta niin tuomareilta kuin kanssakilpailijoiltakin, niin Euroopasta kuin Atlantinkin takaa.

Kuuluminen maailmanmestaruuksia ja muita kansainvälisiä voittoja niittäneeseen 15-kertaiseen Suomenmestarijoukkueeseen on meille suuri kunnia-asia. Minne ikinä menemmekin, kannamme kaikki ylpeydellä joukkueemme nimeä. Tahdomme kuitenkin säilyttää myös tarvittavan nöyryyden kaikessa mitä teemme. Jokainen kausi aloitetaan puhtaalta pöydältä, pohditaan yhteisiä kehittämiskohteita ja sitä, millä asetettuihin tavoitteisiin päästään. Harjoittelemme ammattimaisesti hyvällä asenteella ja olemme tottuneet ottamaan vastaan myös erilaisia kommentteja, niin asiantuntijoilta kuin yleisöltäkin. Rakentava kritiikki on väline, jonka avulla kehitymme yhä paremmiksi ja saavutamme yhä enemmän. Sekä kotimaassa että ulkomaisilla kilpakentillä tähtäämme luonnollisesti parhaisiin mahdollisiin suorituksiin ja sitä kautta voittoihin, mutta meille on tärkeää myös häviön hetkellä pysytellä nöyrinä, kestää epäonnistumiset ja oppia niistä.

Saavuttamamme tulokset puhuvat jo puolestaan: tämä joukkue tulee keskenään toimeen loistavasti. Jollakulla on särmikkäämpi luonne, toisella ilmiömäinen kyky tsempata joukkuetovereita, ja kolmas ei hermostu ikinä. Kaikilla meillä on myös omanlainen luisteluhistoriamme, joten kahta samanlaista MIUlaista et riveistämme löydä. Yhdessä vietetyt sadat harjoitustunnit, talvinen arki ja epäonnistumiset, mutta toisaalta hauskat illanvietot, ainutkertaiset muistot kilpailumatkoilta, yhteisten tavoitteiden eteen tehty työ sekä ihanat onnistumisten hetket hiovat joukkuehenkeämme yhä mahtavammaksi. MIU ei olisi juuri MIU ilman jokaisen omaa, kullanarvoista persoonaa, sitoutumista joukkueeseemme ja lajiin, sekä halua kehittyä ja menestyä yhdessä. Koska MIUlaiset ahkeroivat luistelun lisäksi myös koulun penkillä tai töiden parissa, ei ylimääräistä aikaa harjoitusten, koulutehtävien ja töiden lomaan liiemmin jää. Kilpailujen ja leirien ansiosta muutenkin täyttä kalenteriamme värittävät lisäksi monenlaiset sponsoritilaisuudet, esiintymiset ja työtehtävät, joita kauden aikana urakoimme. Tältä porukalta ei kuitenkaan totisesti puutu huumoria eikä luovaa hulluutta, joita löytyy totisemmisakin paikoissa sopiva ripaus takataskusta. Niillä selviämme yhdessä aina syksyn pimeimmästä ajasta ja kauden tiukimmista paikoista kunnialla.

Joukkueen valmennus ja huolto 2020-2021

Kauden 2020-2021 teemat

MIU lyhytohjelma   ”Nordic Spirit”

Näetkö luonnon kauneuden, väriloiston revontulien.
Tunnetko viiman pohjoisen, henkäyksen tunturituulen.

Tuulen, joka on nähnyt ja kuullut kaiken.
Se kuljettakoon viestini sinulle ystäväin.
Yli jylhien tuntureiden, läpi loimuavien revontulien.

Liidä korkeuksiin, rakas ystäväin.
Olet nyt vapaa, missä ikinä oletkaan.
Kunnes tapaamme uudelleen.
Hyvästi, rakas ystäväin.

Marigold IceUnity Short program  ”Nordic Spirit” 

 

Can you see the beauty of the nature, the magical northern lights?
Can you feel the cold Nordic air, the wind blowing in your face?
The wind that has seen and heard it all.

Let it carry my message to you my friend.
Over majestic fells, through blazing northern lights.

Soar free, my dear friend.
You’re free now, where ever you are.
Until we meet again.
Farewell, my dear friend.

 MIU vapaaohjelma ”Storm ~ Myrsky”

Myrsky on saanut lisää tuulta alleen ja kasvanut suuremmaksi kuin koskaan ennen. Sen suunta on arvaamaton. Kaikki tämä ilmakehän mieletön energia voi johtaa vaikuttavaan spektaakkeliin, mahtaviin väreihin ja upeisiin muodostelmiin taivaalla. Rajuimmat ilmiöt kaikista ilmakehän myrskyistä, joita koemme, ovat tornadot. Nuo kauniit, mutta kauhistuttavan tuhoisat luonnonvoimat. Ne voivat olla kauneinta mitä olet koskaan nähty etäältä, mutta niissä on myös pimeä puoli. Ne aloittavat elämänsä hiljaa, mutta oikeissa olosuhteissa voi syntyä rajuja myrskyjä. Hitaasti niiden lempeys muuttuu raivoksi ja ne kasvavat yhä suuremmiksi. Jos pilvet alkavat pyöriä, tornado voi muodostua. Niiden aiheuttama tuho on valtavaa.

Joten myrskyvaroitus on annettu.

Marigold IceUnity Free program  “Storm”

A storm warning has been issued. The storm has gained more wind under it and has developed into a larger one than ever before. The direction of this storm is unpredictable. All this excessive energy in the atmosphere can result in a spectacular spectacle, awesome colors and formations in the sky.

The most violent phenomena of all atmospheric storms we experience are tornadoes, those beautiful, terrifying and some of the most destructive forces of nature. They can be the most beautiful thing you’ve ever seen from a distance, but they also have this dark side. They begin life quietly, but under the right conditions violent storms can build. Slowly, their gentility turns to rage and they grow larger and larger. If the clouds begin to spin, a tornado may form. The destruction tornadoes cause is enormous.

So a storm warning is in order.