Marigold IceUnity

SM-seniori muodostelmaluistelujoukkue – Helsingin Luistelijat ry

2006-2007

MIU0607
Sini Aarnio, Satu Andersson, Lotta Erpilä, Henna Hautamäki, Katri Kalevi, Milla Kallijärvi, Anna Karjalainen, Jaana Kaspiola, Emma Konu, Jenniina Kortelainen, Jannika Lilja, Essi Lindholm, Pilvi Lipiäinen, Hanna Lohva, Pihla Melander, Tiina Pesonen, Anu Ryynälä, Jenni Sepponen, Jasmiina Tuomala, Tuuli-Maaria Tuomala, Anu Tuunanen, Paula Vartia, Noora Vesamäki

Kautemme sisälsi lukuisia unohtumattomia hetkiä, niin hyviä kuin huonojakin. Joukkueemme voitti kymmenennen Suomen mestaruutensa kaikkien aikojen jännittävimmissä SM-kisoissa.

Alkukauttamme vauhdittivat kaksi erilaista projektia. Yhdeksän Marigoldin korkeakouluopiskelijaa pääsi edustamaan Suomea opiskelijoiden olympialaisiin Torinon talviuniversiadeihin. Entisistä ja nykyisistä Marigoldin luistelijoista koottu joukkue Marigold IceUniversiade esitti lyhytohjelmanaan leikkisän viettelevän ohjelman “Let me be good to you” ja vapaaohjelmanaan uuden version rakastetusta Leijonakuninkaasta. Joukkue toi Suomeen hopeaa ensimmäisistä universiadeista joissa muodostelmaluistelu oli mukana. Loppu osa Marigoldista sai tilaisuuden matkustaa Roomaan esiintymään Hurjaruutin talvisirkuksessa.

SM-kisat valoivat meihin luottamusta kauden vaihtelevien sijoitusten jälkeen ja lähdimmekin keväällä hyvillä mielin Kanadan Londoniin maailmanmestaruuskilpailuihin. Kaikki ei kuitenkaan sujunut kuten olimme suunnitelleet ja lyhytohjelmassa tapahtunut dramaattinen kaatuminen ja sitä seurannut ohjelman keskeytys pudotti meidät kahdeksanneksi lyhytohjelmassa. Vapaaohjelmamme sujui hyvin, ja saavutimmekin vapaaohjelmakilpailussa pronssia. Se ei kuitenkaan riittänyt nostamaan kokonaissijoitustamme ja jäimme kahdeksanneksi.

Lyhytohjelma

Short2006_2007

”Hard Rock Hallelujah-It’s now or never!”
Tarvitaan voimaa, rautaista asennetta, taistelutahtoa ja ennen kaikkea uskallusta olla henkensä edestä ROCK! Tiukimmatkin kitarasoolot tyylitellään murskaavalla viileydellä, ja silminnähtävä päättäväisyys raivaa tieltään kaiken muun.

Vapaaohjelma

Free2006_2007

”The Grand Canyon – Suuri Kanjoni”
Siellä, missä jylhät kalliot kohoavat korkeuksiin, uljaat kotkat kaartelevat syvänsinisellä taivaalla ja nousevan auringon kulta värjää kaiken hehkuvan oranssiksi, on Suuri Kanjoni. Tämä sanoinkuvaamattoman kaunis luonnonihme kätkee sisälleen mitä arvaamattomimpia ja toinen toistaan kauniimpia maisemia ja elämyksiä.

Syvän rotkon reunalta voi nähdä, kuinka nouseva aurinko loihtii solisevan puron pinnalle säihkyviä jalokiviä, keveä tuuli tanssittaa puiden tuhansia lehtiä, ja joka puolella näkyy elämää. Linnut herättävät ympäröivän luonnon viserryksellään ja susien ulvonta kuuluu kaukaa vuorten takaa.

Kanjonin upeimmista näköaloista saavat nauttia juuri linnut, joita liitelee korkeuksissa, miltei äärettömissä. Ne kaartelevat valtakuntansa yllä kuninkaallisina, pronssiset siivet hehkuen, nähden koko salaperäisen elämän kirjon alapuolellaan.

Auringon painuessa mailleen kanjonin solissa ja aavikoilla alkaa kaikua susien selkäpiitä karmiva ulvonta. Tuuli tuo tullessaan intiaanileiristä savun tuoksua, ja nuotiotulet loimottavat valaisten pimeän yön. Tulien ympärille kokoontuu intiaaniheimo karkottamaan pois pahoja henkiä tanssin voimalla.

Toisaalla kanjonin syvyyksissä, missä ilta-aurinko luo säteensä kirkkaansinisen lammen pintaan, on hiljaisuus ja rauhaisa elo käsin kosketeltavaa. Vuorten seinämät värjäytyvät purppuranpunaisiksi, kuulaan keltaisiksi ja lämpimän oransseiksi, ja maiseman värit sekoittuvat toisiinsa kuin akvarellimaalauksessa. Aika tuntuu pysähtyneen.

Yön jälkeen päivä nousee jälleen, ja kanjonin elämä jatkuu samanlaisena kuin se jo tuhansia vuosia on ollut. Kanjonin majesteettisuus ja upeus eivät koskaan tule katoamaan, vaan säilyvät ikuisuuksiin asti sykähdyttävinä ihmeinä tässä luonnon omassa taideteoksessa.

Valmentajat ja joukkueen johto

Päävalmentaja ja koreografi: Anu Oksanen
Apuvalmentaja: Katariina Rundberg
Tanssiopettajat: Pirjo Kuha, Peter Pihlström
Punttisalivalmentaja: Tuomas Hautamäki
Jojotiimi: Marita Kokko, Maarit Timonen, Mari Lassinharju