Marigold IceUnity

SM-seniori muodostelmaluistelujoukkue – Helsingin Luistelijat ry

Finlandia Trophy 12.10.2019

Avasimme kilpailukautemme Finlandia Trophyssa viime viikonvaihteessa. Tällä kertaa edellisvuoden voitto vaihtui neljänteen sijaan vauhdikkaan ohjelman läpimenon epäonnistuttua. Ohjelman jatkostakin löytyi valmentaja Anu Oksasen mukaan pieniä virheitä sieltä täältä. Kilpailun voitti Venäjän Paradise, toinen oli Helsinki Rockettes ja kolmas Team Unique.

Lähdimme varmoin ottein liikkeelle lyhytohjelmaamme Escape Room – pakopeli, mutta pelipaketin ratkominen ei nyt täysin onnistunut. Ohjelman alun läpimenoon osui törmäys ja kaatumiset sen seurauksena, mikä vei jännitettä ja purki latausta. Saimme ohjelmasta pisteet 60,83.

– Yleisö oli hyvin mukana, ja meillä oli hyvä fiilis jäälle mennessä. Ensimmäinen SM-valinta on sitten seuraava kilpailumme, kapteeni Camilla Sundgren kertoi ensimmäisen suorituksen jälkeen.

Myös valmentaja Anu Oksanen harmitteli epäonnea ensi esiintymisessä, mutta muistutti, että kausi on vasta alussa. Viiteen maailmanmestaruuteen joukkueensa valmentaneena hän tietää, että kausiin mahtuu laskuja ja nousuja.

Valmistautuminen kauteen on Anun mukaan sujunut päämäärätietoisesti ja ammattitaitoisesti. Marigoldin uudet jäsenet ovat päässeet hyvin sisään tiimiin. Joukkue etenee kisa kerrallaan kohti päämääräänsä Lake Placidin MM-kilpailuja.

Hengästyttävää tykitystä

Marigold on pari kautta luistellut rauhallisia lyhytohjelmia – ensin kaihoisan Täällä Pohjantähden alla ja sitten olympiateemaan palautuvan Tulivaunut. Jo keväällä Anu päätti, että tämän kauden ohjelmamusiikki olisi nopeatempoinen. Syntyi idea ja toteutus nimeltään Escape Room.

– Lyhytohjelman musiikki tarjoaa vauhdikasta menoa, jossa etsitään kiivaasti pakoreitille johtavia ovia ja viimein avainta ulospääsyyn, hän luonnehtii.

Tämän vuoden ohjelmatyössä on vahvasti mukana koreografi-valmentaja Maikki Uotila Kraatz, joka perheineen palasi Kanadasta Suomeen. Tähän asti hänen asiantuntemustaan on voitu käyttää vain kesälomien aikaan, mutta nyt hän kuuluu Helsingin Luistelijoiden muodostelman valmennustiimiin.

– Olen todella iloinen, että olemme voineet yhdessä ideoida ohjelmia rauhassa ja työstää koreografioita senkin jälkeen, kun ohjelmat ovat teknisesti valmiita.

Marigoldin valmennuksessa työskentelee totta kai jo vuosia tiimiin kuulunut Tiina Turunen, joka seuraa silmä tarkkana ohjelmien teknisten tasojen toteutumista sekä yksilöiden edistymistä.

Tulokset

Kuvia