Marigold IceUnity

SM-seniori muodostelmaluistelujoukkue – Helsingin Luistelijat ry

Spring Cup 15.-16.2.2020

Marigold IceUnity luisteli Spring Cupissa kauden ennätyspisteensä 232,29, mikä toi joukkueelle toisen sijan Challenger-arvosarjaan kuuluvassa kilpailussa. Ennätyspisteet kohensivat vahvasti joukkueen asemia kilpailtaessa paikasta MM-kilpailuihin Lake Placidissa.

 

Marigold IceUnity sai lyhytohjelmastaan pisteet 78,69. Joukkueen veto pakopelistään oli valmentaja Anu Oksasen mielestä vahvaa rutiinia ja hieno kokonaisuus.

”Suoritus paranee kerta kerralta”, hän toteaa tyytyväisenä.

Luistelupaikka tuotti tällä kertaa kuitenkin harmia.

”Tiedettiin, että kun luistellaan viimeisenä omassa ryhmässä, on jää jo huonossa kunnossa. Silloin lyhytohjelman koreografinen pyörähdys jään pinnassa menee väkisin kuin hiekkapaperille istahtamiseksi. Ilmeisesti yksi luistelijoista nousi kuluneelta jäältä hieman muita hitaammin, mikä oli tulkittu kaatumiseksi”, hän kertoo.

”Olemme hyvissä fiiliksissä. Jengi veti vapaaohjelman asenteella, vaikka suoritus ei vieläkään  ollut ihan virheetön. Mutta saimme kaikki tasot, ja mikä hienointa, se  palkittiin viidellä kympillä komponenteissa”, valmentaja Anu Oksanen viestittää.

Vapaaohjelma osoitti valmentajan mukaan mahtavaa nousua joukkueelta verrattuna alkukauteen.

”Hieno huima kehityskaari, joka on tuonut tekemiseen voimaa ja varmuutta. Joukkue lähti hienolla asenteella tekemään sitä omaa suoritustaan ja tällä kertaa siitä tuli komeat pisteet”, hän toteaa.

Italian Challenger-kilpailu oli viimeinen kansainvälinen näytön paikka ennen suomalaisjoukkueiden MM-valintoja, sillä jäljellä ovat enää SM-kilpailut kahden viikon kuluttua. Espoossa ratkottavien Suomen mestaruuksien jälkeen kaksi joukkuetta nimetään edustajiksi MM-kisoihin Yhdysvaltojen Lake Placidiin.

SM-kilpailun voittaja valitaan Taitoluisteluliiton kriteerien mukaisesti suoraan edustajaksi MM-kilpailuihin. Toisen edustuspaikan saa joukkue, jolla on saavutettuna korkein keskiarvo kolmesta kauden kilpailusta, joista yksi on joukkueen SM-kilpailujen lopputulos. Näin jännitys säilyy SM-kisojen lopputulokseen asti.

Spring Cupin tulossivu