Marigold IceUnity

SM-seniori muodostelmaluistelujoukkue – Helsingin Luistelijat ry

SM-kilpailut 29.2.-1.3.2020

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut luisteltiin Espoossa 29.2.-1.3.2020.

Lyhytohjelman jälkeen Marigold IceUnity oli senioreiden SM-taistelussa kolmantena pistein 75,98.

”Olen tyytyväinen molempien joukkueiden suorituksiin. Sama hyvä, vahva rutiini molemmilla. Ohjelmien kehittyminen näkyi molempien joukkueiden tekemisessä”, valmentaja Anu Oksanen totesi MIUn ja Musketeersin suorituksien jälkeen.

”Marigoldin osalta oli harmillista, ettei kahdesta elementistä saatu tavoiteltua korkeinta tasoa, mikä tasaväkisessä kisassa on kova paikka. Sunnuntaihin lähdemme kaikki peliin -hengellä”, hän painotti.

Marigold IceUnity onnistui sunnuntaina vapaaohjelmassaan Tribute to Notre Dame, joka toi pisteet 144,80. Onnistuminen ei kuitenkaan riittänyt tällä kertaa takaamaan MM-paikkaa Lake Placidiin. Viisinkertainen maailmanmestari Marigold on jäänyt aiemmin MM-kilpailujen ulkopuolelle vain vuonna 2016.

SM-kullan ja kisapaikan nappasi voitollaan Helsinki Rockettes.  SM-hopealle luistelleella Team Uniquella taas on Marigoldia parempi keskiarvo kauden kahdesta kauden parhaan pistemäärän tuoneesta kilpailun ja SM-kisojen tuloksen summasta, joten joukkue lunasti Suomen toisen MM-paikan.

Marigoldin SM-kilpailujen kokonaistulos 220,78 toi joukkueelle SM-pronssin.

Valmentaja Anu Oksanen kertoo olevansa todella ylpeä sekä Marigoldin että Musketeersin suorituksista myös SM-kilpailujen vapaaohjelman päivänä.

”Marigoldilla oli vaikeuksia kisaharjoituksessa, mutta itse kilpailutilanteessa joukkue taisteli ohjelman rohkeasti läpi. Oli ihana katsoa, miten joukkue teki kaikkensa loppuun asti. Tällä kertaa meidän tuloksemme ei riittänyt MM-paikkaan”, hän toteaa.

MM-kisat peruutettiin keväältä 2020 korona-viruksen vuoksi.

SM-tulokset: http://www.figureskatingresults.fi/results/1920/MLSM2020/index.htm

Kuvia lyhytohjelmasta SM- kilpailut 29.2.2020 ja vapaaohjelmasta: SM- kilpailut 1.3.2020