Marigold IceUnity

SM-seniori muodostelmaluistelujoukkue – Helsingin Luistelijat ry

Joukkue

2020-2021

Ylärivi vasemmalta: Sara Vierelä (A), Amanda Laaksola (C), Lotta Kerokoski, Annika Schemeikka ja Maria Prosyanaya.
Kolmas rivi vasemmalta: Matilda Kajander, Sanna Tuomisto, Jasmine Kuusla, Tessa Tamminen (A) ja Sofia Kajala.
Toinen rivi vasemmalta: Heidi Karhumäki, Aino Palosuo, Petra Ahonen, Lotta Uusitalo ja Veera Rissanen.
Alarivi vasemmalta: Karoliina Vauhkonen, Charlotta Demasör, Annemarie Ervasti, Jessica Oksanen ja Sani Kerttula.

Valmennus ja huolto 2020-21

Suomen menestyneimmän muodostelmaluistelujoukkueen vahvuudessa kaudella 2020-2021
on 20 urheilullista ja päämäärätietoista luistelijaa. Tälle kaudelle riveihimme liittyi viisi uutta luistelijaa: kaikki omista junioreistamme. Joukkueemme lähtee uuteen kauteen kevään ja kesän aikana vahvasti yhteen hioutuneena ja katsoen rohkeasti eteenpäin kohti tavoitteita.

 

Pyrimme joka vuosi tuomaan tekemiseemme jotakin uutta, vanhoja perinteitä unohtamatta. Joukkueestamme huokuu Marigoldille tuttu urheilullisuus ja rehti tekemisen meininki. Joukkueemme positiivinen ja energinen asenne auttaa meitä jaksamaan tiukankin paikan tullen. Anu-valkkumme loistavan jäävalmennuksen, kunto-, baletti- ja tanssivalmentajien tiukkojen treenien sekä oman tinkimättömän harjoittelumme tuloksena olemme onnistuneet säilyttämään luistelussamme ja ohjelmissamme kaikki ne tutut tekijät, joista MIU maailmalla tunnetaan. Loistavasti musiikkiin sopivat koreografiamme, eläytymis- ja esittämiskykymme, ohjelmistamme löytyvät uudet ja välillä uhkarohkeatkin liikkeet sekä katsomoon asti välittyvä luistelusta nauttiminen ovat asioita, joista olemme saaneet eniten kiitosta niin tuomareilta kuin kanssakilpailijoiltakin, niin Euroopasta kuin Atlantinkin takaa.

Kuuluminen maailmanmestaruuksia ja muita kansainvälisiä voittoja niittäneeseen 15-kertaiseen Suomenmestarijoukkueeseen on meille suuri kunnia-asia. Minne ikinä menemmekin, kannamme kaikki ylpeydellä joukkueemme nimeä. Tahdomme kuitenkin säilyttää myös tarvittavan nöyryyden kaikessa mitä teemme. Jokainen kausi aloitetaan puhtaalta pöydältä, pohditaan yhteisiä kehittämiskohteita ja sitä, millä asetettuihin tavoitteisiin päästään. Harjoittelemme ammattimaisesti hyvällä asenteella ja olemme tottuneet ottamaan vastaan myös erilaisia kommentteja, niin asiantuntijoilta kuin yleisöltäkin. Rakentava kritiikki on väline, jonka avulla kehitymme yhä paremmiksi ja saavutamme yhä enemmän. Sekä kotimaassa että ulkomaisilla kilpakentillä tähtäämme luonnollisesti parhaisiin mahdollisiin suorituksiin ja sitä kautta voittoihin, mutta meille on tärkeää myös häviön hetkellä pysytellä nöyrinä, kestää epäonnistumiset ja oppia niistä.

Saavuttamamme tulokset puhuvat jo puolestaan: tämä joukkue tulee keskenään toimeen loistavasti. Jollakulla on särmikkäämpi luonne, toisella ilmiömäinen kyky tsempata joukkuetovereita, ja kolmas ei hermostu ikinä. Kaikilla meillä on myös omanlainen luisteluhistoriamme, joten kahta samanlaista MIUlaista et riveistämme löydä. Yhdessä vietetyt sadat harjoitustunnit, talvinen arki ja epäonnistumiset, mutta toisaalta hauskat illanvietot, ainutkertaiset muistot kilpailumatkoilta, yhteisten tavoitteiden eteen tehty työ sekä ihanat onnistumisten hetket hiovat joukkuehenkeämme yhä mahtavammaksi. MIU ei olisi juuri MIU ilman jokaisen omaa, kullanarvoista persoonaa, sitoutumista joukkueeseemme ja lajiin, sekä halua kehittyä ja menestyä yhdessä. Koska MIUlaiset ahkeroivat luistelun lisäksi myös koulun penkillä tai töiden parissa, ei ylimääräistä aikaa harjoitusten, koulutehtävien ja töiden lomaan liiemmin jää. Kilpailujen ja leirien ansiosta muutenkin täyttä kalenteriamme värittävät lisäksi monenlaiset sponsoritilaisuudet, esiintymiset ja työtehtävät, joita kauden aikana urakoimme. Tältä porukalta ei kuitenkaan totisesti puutu huumoria eikä luovaa hulluutta, joita löytyy totisemmisakin paikoissa sopiva ripaus takataskusta. Niillä selviämme yhdessä aina syksyn pimeimmästä ajasta ja kauden tiukimmista paikoista kunnialla.