Marigold IceUnity

SM-seniori muodostelmaluistelujoukkue – Helsingin Luistelijat ry

2013-2014

Joukkue 2013-14

Ylärivi vasemmalta: Ria Lyttinen, Saga Hägglund (C), Ida Hellström, Sanni Levy (A), Kaisa Vuoksinen, Saara Laaninen
Kolmas rivi vasemmalta: Sini Takala, Salla Laukkanen, Johanna Kampman, Anni Holopainen (A), Anna Siika-aho, Katja Mäenpää
Toinen rivi vasemmalta: Julia Tikka, Eveliina Paasonen, Laura Tiensuu, Tiina Juhola, Marika Leutola
Eturivi vasemmalta: Saara Shephard, Tiia Aromäki, Lotta Vuoksinen, Emilia Valkeinen, Anne Niemi

Suomen menestyneimmässä muodostelmaluistelujoukkueessa luistelee tällä kaudella 22 tyttöä. Tälle kaudelle riveihimme liittyi kaksi uutta luistelijaa, yksi omista junioreistamme ja yksi Espoosta. Joukkueemme lähtee uuteen kauteen kevään ja kesän aikana vahvasti yhteen hioutuneena ja katsoen rohkeasti eteenpäin kohti tavoitteita. Pyrimme joka vuosi tuomaan tekemiseemme jotakin uutta, vanhoja perinteitä unohtamatta. Joukkueestamme huokuu Marigoldille tuttu urheilullisuus ja rehti tekemisen meininki. Joukkueemme positiivinen ja energinen asenne auttaa meitä jaksamaan tiukankin paikan tullen. Anu-valkkumme loistavan jäävalmennuksen, kunto-, baletti- ja tanssivalmentajien tiukkojen treenien sekä oman tinkimättömän harjoittelumme tuloksena olemme onnistuneet säilyttämään luistelussamme ja ohjelmissamme kaikki ne tutut tekijät, joista MIU maailmalla tunnetaan. Loistavasti musiikkiin sopivat koreografiamme, eläytymis- ja esittämiskykymme, ohjelmistamme löytyvät uudet ja välillä uhkarohkeatkin liikkeet sekä katsomoon asti välittyvä luistelusta nauttiminen ovat asioita, joista olemme saaneet eniten kiitosta niin tuomareilta kuin kanssakilpailijoiltakin, niin Euroopasta kuin Atlantinkin takaa.

Kuuluminen maailmanmestaruuksia ja muita kansainvälisiä voittoja niittäneeseen, 11-kertaiseen Suomenmestarijoukkueeseen on meille suuri kunnia-asia. Minne ikinä menemmekin, me kaikki kannamme ylpeydellä joukkueemme nimeä. Tahdomme kuitenkin säilyttää myös tarvittavan nöyryyden kaikessa, mitä teemme. Jokainen kausi aloitetaan puhtaalta pöydältä, pohditaan yhteisiä kehittämiskohteita ja sitä, millä asetettuihin tavoitteisiin päästään. Harjoittelemme ammattimaisesti ja hyvällä asenteella, ja olemme tottuneet ottamaan vastaan myös erilaisia kommentteja niin asiantuntijoilta kuin yleisöltäkin – rakentava kritiikki on väline, jonka avulla kehitymme yhä paremmiksi ja saavutamme yhä enemmän. Sekä kotimaassa että ulkomaisilla kilpakentillä tähtäämme luonnollisesti parhaisiin mahdollisiin suorituksiin ja sitä kautta voittoihin, mutta meille on tärkeää myös häviön hetkellä pysytellä nöyrinä, kestää epäonnistumiset ja oppia niistä.

Saavuttamamme tulokset puhuvat jo puolestaan: tämä joukkue tulee keskenään toimeen loistavasti. Jollakulla on särmikkäämpi luonne, toisella ilmiömäinen kyky tsempata joukkuetovereita, ja kolmas ei hermostu ikinä. Kaikilla meillä on myös omanlainen luisteluhistoriamme, joten kahta samanlaista MIUlaista et riveistämme löydä. Yhdessä vietetyt sadat harjoitustunnit, talvinen arki ja epäonnistumiset, mutta toisaalta hauskat illanvietot, ainutkertaiset muistot kilpailumatkoilta, yhteisten tavoitteiden eteen tehty työ sekä ihanat onnistumisten hetket hiovat joukkuehenkeämme yhä mahtavammaksi. MIU ei olisi juuri MIU ilman jokaisen omaa, kullanarvoista persoonaa, sitoutumista joukkueeseemme ja lajiin, sekä halua kehittyä ja menestyä yhdessä.

Koska MIUlaiset ahkeroivat luistelun lisäksi myös koulun penkillä tai töiden parissa, ei ylimääräistä aikaa harjoitusten, koulutehtävien ja töiden lomaan liiemmin jää. Kilpailujen ja leirien ansiosta muutenkin täyttä kalenteriamme värittävät lisäksi monenlaiset sponsoritilaisuudet, esiintymiset ja työtehtävät, joita kauden aikana urakoimme. Tältä porukalta ei kuitenkaan totisesti puutu huumoria eikä luovaa hulluutta, joita löytyy totisemmisakin paikoissa sopiva ripaus takataskusta. Niillä selviämme yhdessä aina syksyn pimeimmästä ajasta ja kauden tiukimmista paikoista kunnialla.

Lyhytohjelma “African Vogue”

0N0B5186

Räväkkä sekoitus Afrikan savannia ja catwalkin glamouria. Ohjelmassa yhdistyvät afrikkalaiset rytmit ja asenteellinen voguing. Herätämme leijonakuninkaan henkiin, mutta tällä kertaa tuomme siihen jotain aivan uutta. Todellinen klassikko uusin kääntein.

Vapaaohjelma “Spirits”

0N0B7419

Pimeää. Sumua. Valoja. Kiirettä. Vauhtia.
Kaupungin sykkeessä autojen torvet soivat ja jarrut kirskuvat kun ihmiset kiiruhtavat määränpäähänsä. Pienikin virhe voi olla ratkaiseva. Kohtalon hetket ovat käsillä, kun epäonnistunut väistöliike johtaa onnettomuuteen. Katastrofi on valmis. Aika pysähtyy. Tu-tum, tu-tum, tu-tum… Loukkaantuneiden sydämet lyövät viimeisiä kertoja pelastajia odottaessa. Sielut irtautuvat ruumiista. Mutta mihin nämä henget ovatkaan matkalla ja mihin ne lopulta päätyvät?

Anu-valkun terveiset MM-kisojen jälkeen

Monen MIUn yksi suuri unelma toteutui Italiassa ja millä tavalla. Maailman paras lyhyt, maailman paras vapaa ja siis maailman paras joukkue. Jäätävän hienot kisasuoritukset molempina päivinä. Kiitokset kaikille kannustuksesta ja erityiskiitos kaikille niille, jotka ovat olleet pitkän matkan mukana työtämme tukemassa ja tyttöjä kanssani tällä kaudella valmentamassa (Turtsi, Harri, Pirjo, tanssi-Jartsa, kunto-Jartsa, Ellu, Maikki, Peter ja Oula). Edellisestä MM-kullasta ehti vierähtää muutama vuosi, joten tämä tuntuu taas sitäkin makeammalta. Kuten kultamitalin tekstit sen hienosti kertovat: “Palmam Qui Meruit Ferat” = Let He Who Merits The Palm Possess It”  = “If You Wish To Gain Recognition, Work Hard For It”