Marigold IceUnity

SM-seniori muodostelmaluistelujoukkue – Helsingin Luistelijat ry

Valmentajat

Lajivalmentajat

Anu ”Jääskis” Oksanen

Jääskis on valmentanut HL:ssä jo vuodesta 1993. Hän on näiden reilun kahdenkymmenen vuoden aikana luotsannut joukkuettamme aina vain uskomattomimpiin saavutuksiin, kuten neljään maailmanmestaruuteen ja peräti kolmeentoista suomen mestaruuteen. Jääskis on valmentajana ja koreografina lyömätön. Hänen loppumattomat ideansa ja taidokkaat koreografiansa luovat vuosi vuoden jälkeen katsojille ja myös meille luistelijoille upeita elämyksiä jäällä.

Jääskis on tinkimätön valmentaja, joka ei koskaan mene sieltä, mistä aita on matalin. Hän pyrkii aina luomaan jotain uutta ja ennennäkemätöntä. Myös meiltä valmennettaviltaan hän vaatii paljon. Vaativuudestaan huolimatta hän on mitä ymmärtäväisin ja kannustavin valmentaja. Jääskiksen huumori värittää jokaista päiväämme ja saa suuremmankin pettymyksen tuntumaan pienemmältä. Jääskis uskoo, että unelmat on tehty toteutettaviksi ja yhdessä, kovalla työllä suurimmatkin haasteet ja vastoinkäymiset voi voittaa.

Tiina “Turtsi” Turunen


Oman luistelu-uransa vuonna 2012 lopettanut Turtsi toimii meidän ihanana kakkosvalmentajanamme. Hän on Jääskiksen oikea käsi ja antaa meille kullan arvoisia neuvoja niin kuviosta kuin yksilösuorituksista. Turtsi on erittäin pirteä ja positiivinen ja hänen naurunsa raikaakin usein meidän treeneissämme. Siitä huolimatta hän osaa kuitenkin ottaa valmentaja roolinsa vakavasti ja kehittää meitä niin joukkueena kuin yksilöinäkin.

Tukivalmentajat

Kuntovalmentaja Tiina ”Tipe” Pesonen

Tipe on itsekin aikoinaan luistellut Marigoldin riveissä muun muassa vuoden 2006 maailmanmestaruuteen ja useaan Suomen mestaruuteen. Oman luistelu-uransa päättymisen jälkeen Tipe on valmentanut omassa seurassamme ja viimeiset kolme vuotta Seinäjoen Taitoluistelijoita perustaen Suomen ensimmäisen miesten muodostelmaluistelujoukkueen.

 Baletinopettaja Pirjo Kuha

Balettitunneilla työstämme klassisen musiikin tahtiin kannatusta ja ojennuksia, Pirjon kärsivällisesti ohjeistaessa: ”jalka lonkasta asti auki”. Hän kyselee usein kuulumisiamme ja välittää jaksamisestamme. Tunnin lopuksi olemme erityisen innoissamme päästessämme improvisoimaan omia balettikoreografioita. Pirjon tunneilla syntyvät myös perinteeksi muodostuneet ryhmäperformanssit, joita tanssimme kauden kisaverryttelyissä.

Tanssinopettaja Harri Antikainen

Muutamien vuosien yhteistyömme Harrin kanssa on ollut tuloksekasta. Alkuaikoina Harrin omaperäiset harjoitteet saattoivat pistää pään pyörälle, mutta nykyään ymmärrämme niiden merkitykset jo osaamme siirtää ne omaan tekemiseemme. Harjoittelemme hänen tunneillaan kehotietoisuutta, läsnäoloa, toistemme aistimista ja paljon muuta. Toisinaan Harri laittaa luistimet jalkaan ja auttaa meitä siirtämään opittua konkreettisesti kisaohjelmiimme.