Marigold IceUnity

SM-seniori muodostelmaluistelujoukkue – Helsingin Luistelijat ry

Ajatuksia vapaaohjelmasta

10712555_10152874231323615_5198469409557684240_oEsittävän taiteen on tarkoitus luoda katsojille elämyksiä ja herättää tunteita. MIU:n ohjelmat ovat tehneet sitä jo vuosia, mutta tänä vuonna näköjään erityisesti.
Sota aiheena on sellainen, että se herättää tunteiden lisäksi myös toki vahvoja mielipiteitä ja katsoja saattaa tulkita ohjelman hyvin eri tavoin.

Vapaaohjelmalla kuvaamme sotaa kuten sotakuvaaja sen kameran linssinä takaa näkee. Hän pääsee todistamaan sodan raakuutta ja sen luomaa tuskaa ihmisissä hyvin läheltä. Kuvien avulla tuodaan sodan vaikutukset ihmisten nähtäville ja tämän toivotaan olevan yksi keino herättää sodan vastaisia tunteita ja saada sodat loppumaan.

Ystäväämme sotakuvaaja Tim Pagea lainaten:
“Työssä, kuvissa, niissä on aina kyse ihmisistä ja olen aina uskonut, että hyvä sotakuva on sodanvastainen kuva. Haluan ihmisten liikuttuvan näkemästään. Ja täydellisessä maailmassa, haluan ihmisten jotka vain voivat, muuttavan asioita.”

En edes aavistanut kuinka ajankohtainen MIU:n vapaaohjelman aihe lopulta tällä kaudella olisi. Sodan uhka ja sen läheisyys luo varmasti entistä enemmän epävarmuutta ja pelkoa meissä kaikissa. Sota ei ole koskaan kaunis tai ihannoitava asia.

Rauhan puolesta taiteellisin keinoin.
Anu Oksanen
MIU valkku ja koreografi